Om oss

Välkommen till Backmans Sliperi

Vi är ett familjeföretag som ligger i Mälardalens logistikpunkt nr 1, Eskilstuna, knappt en timme från Stockholm. Du hittar oss närmare beskrivet i Vallby industriområde. Vårt kundsegment innefattar företag inom offshore, kärnkraft, livsmedels- och läkemedelsindustrin. Alla med höga krav på leveranssäkerhet och kvalitet. Anläggningen är väl anpassad för att ta emot både stora och små detaljer och vi hjälper till med allt från enstycksartiklar till serieproduktion. Med anor ända tillbaka till 1940-talet är man ett företag med fokus på problemlösning,  där kompetensen och erfarenheten hos våra medarbetare är mycket hög.

Proffsen på ytbehandling av rostfritt stål

Vår specialisering är ytbehandling av rostfria detaljer med betning och elektrolytisk polering, så kallad elpolering. En stor del av produktionen innefattar specialtillverkning för kunder i en rad olika branscher. Vår automatiska betline är en anläggning för hänggods med 3 st processbad samt efterföljande sköljning och torkutrustning. Elpoleringen består av 2 st automater, varav den ena är toppmodern (möjligen Sveriges modernaste). Den innefattar 2 st processbad som klarar invändig samt utvändig polering av rostfritt stål. Denna  kompletteras med vår lite äldre anläggning där vi kör enstyckstillverkning och mindre serier i dubbla processbad.

En problemlösare för dig som kund

Vår anläggning är inte bara utrustad med moderna proccesslinjer. Vi har även god logistisk yta och klarar att ta emot stora batcher av material. En stor fördel för dig som kund att låta vårt lager hysa plats åt dina detaljer i väntan på bearbetning.

Ett urval av produkter vi bearbetat till våra kunder

Söker du en pålitlig leverantör med mångårig erfarenhet?